Musicalster worden in Varsseveld

IN DE KRANT

VARSSEVELD- Toneel vereniging 'Op eigen houtje' uit Varsseveld heeft een tiener- en een jeugdafdeling. Daarmee is het voor iedereen, van jong tot oud, mogelijk om toneel te spelen. In het voorjaar van 2018 wil de jeugdtoneel groep een echte musical opvoeren en daarvoor zijn er nog een aantal enthousiaste kinderen nodig, die het leuk vinden om een rol in te vullen.
Door Walter Hobelman

"We zijn op zoek naar kinderen van negen tot dertien jaar", vertelt secretaresse Leandra Lammers."Op dit moment is er al een leuk groepje kinderen bij elkaar, maar om de musical echt goed neer te kunnen zetten zijn er nog minstens 5 kinderen nodig."

De jeugdtoneelgroep gaat aan de slag met de musical 'Brand!' Deze stoere musical gaat over het brandweerkorps uit het dorpje Kleinkapelle. Het is een brandweerkorps om trots op te zijn: een kazerne met alles erop en eraan. Veel personeel, twe grote auto's en een ladderwagen. Kortom de droom van elke gemeente. Er is maar één probleem: in een klein en rustig dorp als Kleinkapelle is nooit brand. Er gebeurt sowieso nooit wat! maar daat het brandweerkorps iets op gevonden. De kazerne is het middelpunt geworden van allerlei activiteiten. Elke morgen begint met een swingend sportuurtje voor iedereen die maar mee wil doen, de bejaardenbingo wordt in de kantine gehouden en de brandweerlui klussen er vrolijk op los. Maar dan komt er een nieuwe wethouder in het dorp. En dat geeft problemen. Helemaal nu de commandant, de oude Nol, over een paar dagen met pensioen gaat. Hoe moet dat nu met het spetterende afscheidsfeest voor Nol? En wie van de bezoekers is de nieuwe (door de wethouder aangewezen) commandant, die incognito de kazerne verkent?

"Een stoere musical, met leuke rollen voor jongens en meisjes', vindt Lammers. "Misschien zijn er kinderen die al heel lang twijfelen of ze toneelspelen leuk vinden. dan is dit een leuke mogelijkheid omdat te ontdekken. We oefenen elke woensdagavond van18.30 uur tot 19.30 uur bij het Hofshuus in Varsseveld."

Kinderen die meer willen weten of zich willen aanmelden mogen contact opnemen met Kim Schreurs. Stuur een mailtje naar: info@opeigenhoutje.com of kijk op de website www.opeigenhoutje.com

Bestuurswissel

23 januari 2017

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering op 23 januari 2017 hebben we afscheid genomen van onze secretaris André Helming. Na 6 jaar deze functie te hebben uitgeoefend heeft hij zijn werkzaamheden overgedragen aan Leandra Lammers. André werd door de voorzitter bedankt voor zijn inzet en overhandigde hem een pen met inscriptie en een smakelijk mandje van de kaaswinkel.

Wij wensen Leandra veel succes en plezier in het bestuur en André bedankt!

Bestuurswissel

20 januari 2016

Op 20 januari 2016, tijdens de jaarlijkse ledenvergadering droeg onze penningmeester Nico Weijkamp zijn stokje over aan Kim Scheurs. Nico zag zich genoodzaakt, door zijn werk, om de functie neer te doen leggen. Dat betreurt een ieder en daarom werd Nico in het zonnetje gezet door middel van een prachtig boeket bloemen en een mooie pen met inscriptie. Wel blijft Nico lid van de vereniging en gaat het decor team ondersteunen. Nico bedankt!